Yettel България ще оспорва придобиването на Булсатком“ от собственика на Виваком“, съобщиха

...
Yettel България ще оспорва придобиването на Булсатком“ от собственика на Виваком“, съобщиха
Коментари Харесай

Йетел също е срещу сделката за Булсатком

Yettel България ще оспорва придобиването на „ Булсатком “ от притежателя на „ Виваком “, оповестиха от телекома.

Миналата седмица United Group, която има " Виваком " и Нова Броудкастинг Груп, разгласи подписването на контракт за придобиването на Булсатком - снабдител на сателитна телевизия за семействата и бизнеса в България. Сделката предстои на утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

„ Булсатком “  е водещият снабдител на платена телевизия в България.

Yettel напомня, че Комисия за защита на конкуренцията към този момент проверява скритото придобиване на надзор върху „ Булсатком “ от страна на „ Виваком “, осъществено без нужното позволение и при вероятно нарушаване на законодателството в региона на конкуренцията. С оповестяването на договорката всички подозрения, че това е прикрито придобиване на „ Булсатком “ от „ Виваком “ в нарушаване на Закона за защита на конкуренцията, се потвърдиха, макар че в изказвания до медиите „ Виваком “ назова настояването за възбрана на договорката „ голословно “, „ безпочвено “ и „ неуместно “, пишат от " Йетел " в известие до медиите.

Според компанията това придобиване би основало невиждана преобладаваща позиция за една телекомуникационна компания на пазара на телевизионни услуги и доста би навредило на конкуренцията при други като интернет, закрепени и мобилни телефонни услуги. То ще докара до неприемлива централизация на изключително висок пазарен дял – един участник ще управлява над 60% от националния пазар на разпространяване на телевизия и над 40% от пазара на достъп до интернет. Призоваваме българските виновни институции да защитят потребителите от сериозните вреди, които тази договорка би предизвикала, и да запазят правилото на равнопоставеност на пазара. Ние ще продължим да използваме всички законови средства, с цел да предотвратим изкривяването на конкуренцията, приключва известието.

Другият телеком, А1, също дефинира като " надменно " и " неприемливо " придобиването на " Булсатком " от United Group.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР